Bemutatkozás

Kedves Látogató!

 

JÓ HELYen jársz :) - szeretettel üdvözlünk a Külkereskedelmi Szakgimnázium,
vagyis a Külker Gimi honlapján.

Miért JÓ HELY a Külker Gimi?

Mert:

 • Legalább 13 államilag támogatott OKJ tanfolyam közül tudsz nálunk választani, elsősorban kereskedelmi, logisztikai, pénzügyi, turisztikai és informatikai területen. 
 • Két több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező intézménnyel, a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központtal (KOTK) valamint a Studio Italia Nyelviskolával működik együtt oktatási programjának végrehajtásában.
 • Szakképzéseinken a részvétel az állami támogatásnak köszönhetően ingyenes. (Itt megtudhatod, mit jelent az ingyenesség.)
 • Olyan szakmákra készítjük fel tanulóinkat, melyekkel könnyen el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon.

 

 • Sikeres szakmai vizsga esetén a vizsgázó az állam által elismert, OKJ-s szakképesítést tanúsító bizonyítványt kap. (Itt elolvashatod, miért érdemes OKJ-s szakképesítést szerezned.)
 • Egy kivétellel minden szakképzésünk érettségi végzettségre épül, és valamennyi iskolai rendszerben zajlik. (A kivétel a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. szakképzés, melynek bemeneti feltétele általános iskolai végzettség.)
 • Itt tehát iskolai rendszerű képzésben veszel részt, így nappali és esti munkarendben is jár a diákigazolvány és az összes diákigazolványhoz kapcsolódó utazási, kulturális és kereskedelmi kedvezmény.
 • 25. életéved betöltéséig nappalisként TB-jogviszonyod is rendezett lesz, 20. illetve 25. életéved betöltéséig pedig - jogosultságod esetén - családi pótlékot, ill. árvaellátást is igényelhetsz, a családi pótlékot estisként is.
 • 2019. Ősztől Budapest-belváros szívébe, a VI. kerületi Révay utca 16. szám alatti Bálint  Házba költözött az Iskola, de vidéki tanulókat is szívesen fogad, akiknek – korlátozott számban (10-15 fő) – kollégiumi férőhelyet is tud biztosítani 35.000 Ft/hó  díj ellenében hétfőtől péntekig az Scheiber Kollégium. A kollégiumi díj, a vallási előírásoknak megfelelően, a kóser reggeli és vacsora árát is tartalmazza. Jelentkezni Kékes Máriánál lehet a kekesm@fstudio.hu e-mail címen. A kollégiumi beiratkozás a Scheiber Iskola Laky Adolf utca 38-40. szám alatt található Titkárságán történik időpontegyeztetést követően.  
 • Aki nálunk tanul, az olyan készségeit és kompetenciáit fejlesztheti, melyek segítségével az élet minden területén könnyebben tud boldogulni. Olvasd el az Iskola Hitvallását, és megtudod, mennyire barátságos és támogató környezetre, valamint gyakorlatias és interaktív tanórákra számíthatsz!
 • A magas szintű szakmai oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetünk az idegennyelv-oktatásra is, hogy tanulóinkat az OKJ-bizonyítvány megszerzése mellett magabiztos nyelvtudással is felvértezzük a munkaerőpiac kihívásaira.

 

 

 

 • Nálunk élmény lesz a tanulás és közösség lesz az osztály – erről képzett, tapasztalt és lelkes tanáraink gondoskodnak.
 • Szakmai gyakorlatodat valós munkahelyi környezetben kell teljesítened itthon vagy külföldön, így már a képzés során közvetlen kapcsolatba kerülhetsz új szakmád kiváló képviselőivel. Rátermettségedet pedig már a megfelelő gyakorlati hely felkutatásával is bizonyíthatod, de ha elakadnál, tanáraidhoz és az iskola vezetőségéhez is fordulhatsz segítségért.
 • Az Iskola folyamatosan fejleszti szakképzési palettáját és az OKJ-bizonyítvány megszerzése utáni továbbtanulási lehetőségről is gondoskodik. Ennek érdekében együttműködik a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával (BGE-KKK).
 • Fenntartónk a Budapesti Zsidó Hitközség, ugyanakkor demokratikus és toleráns szellemiségű intézményként természetesen nyitottak vagyunk minden érdeklődő diák és tanár felé. (Itt tájékozódhatsz arról, hogy az Iskolában hogyan fogsz találkozni a fenntartó Hitközség által közvetített értékekkel.)

 

Sok szeretettel vár a Külkereskedelmi Szakgimnázium!