OKJ Képzéseink

Ezen az oldalon OKJ képzéseinket találod, melyre becsatlakozási lehetőség van. Az új szakképzéseink megtekintéséhez kattints ide!

Az INGYENES, 120 órás nyelvtanfolyamról ide kattintva tájékozódhatsz!

Mit ad neked a Külker Gimi?

 

 • Becsatlakozási lehetőséget a 2/14. évfolyamra, ha előzőleg másik iskolában már sikeresen (azaz lezárt piros bizonyítvánnyal) elvégezted a Külker Gimiben még zajló valamely, korábbi rendszerű OKJ-s szakképzés 1/13. évfolyamát, vagy szakirányú szakmai érettségivel, esetleg felnőttképzésből származó modulzáró igazolásokkal rendelkezel.
 • Nappali és esti  munkarendben is jár a diákigazolvány és az összes diákigazolványhoz kapcsolódó utazásikulturális és kereskedelmi kedvezmény.
 • Nappali munkarendű tanulóként jogosult vagy egészségügyi szolgáltatásokra.
 • 20. illetve 25. életéved betöltéséig pedig - jogosultságod esetén - családi pótlékot , ill.  árvaellátást is igényelhetsz, a családi pótlékot estisként is.

 

Az alábbi lista azokat a szakképzéseket tartalmazza, melyek államilag támogatott ingyenes szakképzések, de még a korábbi rendszerű OKJ szerint bonyolítjuk őket, és csak a 2. évfolyamra lehet becsatlakozni a fent leírt feltételekkel.

A szakképzettség nevére kattintva először egy rövid ismertetőt olvashatsz az adott szakmáról, majd a sor végén egy részletes, letölthető tájékoztatót is találsz a képzésről.

Ha valamelyik képzés elnyerte a tetszésedet, a JELENTKEZEM gombra kattintva tudod elküldeni a jelentkezésedet.

A korábbi OKJ-s szakképesítés
Azonosító száma Megnevezése Munkarendje Részletei
OKJ 54 347 01 Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző (OKJ 54 347 01) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 341 01 Kereskedő (OKJ 54 341 01) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 841 11 Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző (OKJ 54 841 11) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 481 05 Műszaki informatikus (OKJ 54 481 05) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 343 01 Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás) (OKJ 54 343 01) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző (OKJ 54 344 01) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő (OKJ 54 812 03) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem
OKJ 54 344 03 Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző (OKJ 54 344 03) Munka rendje: Nappali Részletek Jelentkezem

Szerezz OKJ-s szakképesítést és biztos nyelvtudást a Külker Gimiben!

Miért érdemes OKJ-s szakképesítést szerezned?
 • Az OKJ-s szakképesítés egy államilag elismert végzettség. A szakképesítések listáját az Országos Képzési Jegyzék tartalmazza. Azokat lehet ingyenesen elvégezni, melyek iskolai rendszerben indíthatók (ezek neve mellett nem csak a TK rövidítés szerepel), ÉS amelyekre az adott iskola állami támogatást kap.
 • A szakképzéseket és a szakmai vizsgákat a köznevelési és a szakképzési törvény, valamint a Szakmai és vizsgakövetelmények előírásai szerint bonyolítjuk.
 • * Az ingyenesség a szakmai vizsgákra is kiterjed.
 • * Az órarendet a szakképesítésre vonatkozó központi kerettanterv alapján készítjük el, melynek moduljait, tantárgyait és témaköreit szakemberek állították össze. Mindez megtalálható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján: https://www.nive.hu/
 • Ha valamilyen okból most nem kerültél be a felsőoktatásba, akkor sem kell lemondanod a továbbtanulás lehetőségéről, sőt egy jól megválasztott OKJ-s képzéssel rövidebb idő alatt juthatsz szaktudáshoz, mint ha diplomás képzésre iratkoztál volna be.
 • E közben tapasztalatot és időt nyersz ahhoz, hogy pálya- és önismeretet szerezz egy képességeidnek és érdeklődésednek megfelelő későbbi pályaválasztáshoz.
 • Aki az OKJ-s bizonyítvány megszerzése után jelentkezik felsőoktatásba, 32 pluszpontra számíthat majd a felvételi pontszámában, ha 54-es számú szakképesítésével azonos szakirányú képzésre felvételizik.
 • Ha pedig már egyetemista, ill. főiskolás vagy nappali tagozaton, jövőbeni karriered érdekében akkor is érdemes egy esti munkarendű szakképzésen kiegészítő végzettséget szerezned.
 • Ha felkészülten szeretnél saját vállalkozásba kezdeni, vagy meglévő vállalkozásod kínálatát szeretnéd hozzáértő módon szélesíteni.
 • Ha pályakezdő vagy álláskereső vagy, de meglévő szakmádban nem tudsz elhelyezkedni.
 • Ha van már munkahelyed, egy újonnan megszerzett szakképesítéssel jobb állásba kerülhetsz, de akár új foglalkozásba is kezdhetsz.
 • Ha hosszabb kihagyás (pl. GYES) után szeretnél visszatérni a munkaerő-piacra, de előtte korábbi tudásodat szeretnéd bővíteni, készségeidet frissíteni.